Omdat toegangscontrole in de zorgsector en tal van andere sectoren meer kan omvatten

Als er meer in zit…

Voor toegangscontrole in de zorgsector denken we bij CareFull net iets verder dan het openen en sluiten van deuren. We kunnen uiteraard instellen dat bepaalde deuren enkel mogen openen voor bevoegde personen of op bepaalde tijdstippen, maar daar stopt het zeker niet. Waarom niet meteen locatiebepaling, dwaaldetectie en alarmmeldingen aan het toegangscontrolesysteem koppelen? Zo kan je nog veel meer functionaliteiten aan de toegangscontrole koppelen.

Een menswaardig dwaaldetectiesysteem

Toegangscontrole wordt al geruime tijd toegepast in psychiatrische ziekenhuizen, leefeenheden voor dementerende personen en in rusthuizen. Alleen met een personeelsbadge, bezoekersbadge of de juiste code op het klavier, zal de buitendeur openen.

Met de gebruiksvriendelijke CareFull beheersoftware kan je zelf instellen voor wie, wanneer en zelfs hoe vaak een deur mag openen. Je kan daarbij de toegangsrechten voor elke deur, badge en code combinatie op groepsniveau of afzonderlijk beheren.

Indirecte voordelen van gps-gestuurde dwaaldetectie

 • minder confronterend voor dementerende bewoners en patiënten
 • meer mobiliteit en meer sociaal contact mogelijk bij dementiezorg
 • je kan maximale bewegingsvrijheid toekennen op individueel niveau
 • geen arbeidsintensieve zoektocht meer naar verdwaalde patiënten
 • ook mogelijk met draadloze oplossingen via bakens en antennes

Handige polszenders

Wil je sommige bewoners of patiënten net iets meer bewegingsvrijheid bieden? Dan zijn de polszenders met locatiebepaling erg handig. Patiënten of bewoners hoeven geen code meer te onthouden en belanden niet meer voor een gesloten deur bij verlies van een badge. Polszenders met track & trace volstaan voor een volledig geautomatiseerd toegangsbeheer.

 • discreet ontwerp zoals een uurwerkbandje
 • met grote drukknop voor verpleegoproep
 • voorzien van track & trace locatiebepaling
 • te dragen aan pols of rond nek met lanyard
 • automatisch en draadloos opladen batterij

Enkele concrete toepassingen en mogelijke functionaliteiten

Er zijn talloze mogelijkheden om klassieke toegangscontrole in de zorgsector uit te breiden met extra functionaliteiten. De centrale aansturing van deuren kan namelijk perfect gekoppeld worden aan andere procedures en geautomatiseerde processen.

 • Bij een mogelijke valpartij weten we via locatiebepaling meteen waar de patiënt zich in het gebouw bevindt. Het centrale beheersysteem stuurt direct een alarmmelding met de exacte locatie naar de dichtstbijzijnde verpleger. Deze slimme integratie van alarmverwerking, verpleegoproep en toegangscontrole heeft zo een rechtstreeks effect op de zorgkwaliteit en veiligheid.
 • Polszenders met geïntegreerde locatiebepaling zijn interessant bij evacuaties en noodsituaties. Je weet meteen of er zich nog iemand in het gebouw bevindt en waar precies. Bij alarm kunnen we bovendien tegelijkertijd de vluchtdeuren gecompartimenteerd loszetten en de slagboom van de parking vanop afstand openen voor de hulpdiensten.
 • In het centrale AT-platform kan je patiënten, personeelsleden of bezoekers tal van voordelen toekennen via de badgelezers, codeklavieren of polszenders. Gratis toegang tot de betaalparking of enkele gratis zwembeurten bijvoorbeeld.

Ook in andere sectoren dan de zorgsector bewijzen dergelijke intelligente toegangscontrolesystemen hun nut. In hotels kan het gebruik van de kamerbadge aangeven wanneer de kamer vrij is voor schoonmaak. Of je kan gasten de badge laten gebruiken om aan te melden bij het ontbijtbuffet of de wellness faciliteiten bijvoorbeeld.

Wie levert de hardware?

We leveren een totaaloplossing met alles erop en eraan. Naast het AT-platform en de beheersoftware leveren we ook de deursloten, badges, codeklavieren, polszenders, enz…

Voor die deursloten hebben we bovendien verschillende oplossingen: draadloze cilindersloten, hendels en deurkrukken of een combinatie van bedrade en draadloze systemen. Je kan ook verschillende deur- en slottypes samenvoegen in eenzelfde systeem. Zo is er voor elke afdeling een passende oplossing.

Best handig?

Meer weten over onze oplossingen voor dwaaldetectie, locatiebepaling en toegangscontrole in de zorgsector? We beantwoorden al je vragen tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Wanneer mogen we langskomen?