Een baanbrekend platform en centraal beheersysteem voor de zorgsector

Een innovatie op de markt

Met het AT-platform heeft CareFull een performant platform en een centraal beheersysteem voor de zorgsector dat uniek is in haar soort. Software en hardware zijn in het AT-platform immers niet meer automatisch aan elkaar gekoppeld. Daardoor biedt het systeem eindeloze uitbreidingsmogelijkheden, extreme flexibiliteit en ongeziene bedrijfszekerheid. Een must in kritische omgevingen zoals zorginstellingen, ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Via het gebruiksvriendelijke beheersysteem kan je verschillende toepassingen zoals videofonie, toegangscontrole, verpleegoproep en alarmverwerking centraal aansturen. En dat zijn nog lang niet alle voordelen van het AT-platform en de Alphanet draadloze netwerktechnologie…

AT-platform

Het AT-platform mag je gerust de “moedersoftware” noemen. Dit bedrijfszekere platform heeft een gelaagde opbouw en bundelt alle software en hardware in 1 centraal beheersysteem. Voor de zorgsector levert deze innovatieve technologie ongeëvenaarde bedrijfszekerheid op. Een defect toestel of een server die uitvalt, brengt de continuïteit van de volledige oplossing niet in het gedrang. Alle data wordt bovendien gelijktijdig op verschillende locaties weggeschreven en geback-upt om gegevensverlies te vermijden. Via embedded controllers worden gegevens en processturingen van verschillende vestigingen centraal beheerd. Zonder extra kosten voor bijkomende fysieke netwerkservers.

Alphanet

Het CareFull AT-platform kan met of zonder bekabeling functioneren. De Alphanet technologie voor draadloos netwerk is al vooraf in de hardware van het AT-platform geïntegreerd. Erg handig in bestaande gebouwen zonder databekabeling. Het mesh netwerkprincipe zorgt ook bij draadloze toepassingen voor ultieme bedrijfszekerheid. Als 1 antenne uitvalt, zal het systeem automatisch via andere antennes de Master Antenne bereiken. Zo is er permanente verbinding met alle draadloze toestellen mogelijk. Het intelligente systeem zal ook regelmatig en autonoom de aanwezigheid en batterijspanning van geconnecteerde draadloze toestellen controleren.

Enkele praktische voordelen toegelicht

De unieke opbouw van het AT-platform en de draadloze Alphanet technologie bieden bovenop de bedrijfszekerheid en continuïteit nog verschillende andere praktische voordelen.

Het AT-platform heeft een open architectuur en is volstrekt merkonafhankelijk opgebouwd. Daardoor kunnen we naast onze eigen zorgsoftware en hardware toestellen ook systemen van andere leveranciers integreren. Dat geldt ook voor externe koppelingen met branddetectie systemen, liften, gebouwenbeheer, telefooncentrales, enz….

De CareFull technologie is bovendien perfect schaalbaar en geschikt voor kleine, groeiende en complex samengestelde zorginstellingen. Het platform kan zo meegroeien met het bedrijf.

Naast de klassieke functionaliteiten zoals gecentraliseerde oproepsystemen, alarmbeheertoegangscontrolevideofonie, dwaaldetectie, locatiebepaling en zorgdomotica kunnen zorgbedrijven ook zelf geautomatiseerde processen programmeren. Daarbij kunnen meerdere sensoren en output commando’s in 1 proces betrokken worden.
Een voorbeeld: Als een bewoner ’s nachts opstaat, kan de nachtverlichting automatisch en gefaseerd ingeschakeld worden over de volledige route. Intussen worden ook bepaalde deuren onderweg geopend of gesloten. Geeft de bewoner ’s nachts een alarmmelding door, dan kan bepaalde verlichting in de kamer ingeschakeld worden. Zo kan de bewoner zich al oriënteren in de kamer en wordt hij of zij gerustgesteld dat het alarm werd doorgegeven.

Via de gebruiksvriendelijke beheersoftware kan je heel eenvoudig, snel en zelfstandig cijfermateriaal oproepen (logging).

 • duidelijke real-time weergave van verpleegoproepen en/of alarmmeldingen
 • historische rapportering van verpleegoproepen en toegangscontrole
 • gebruiksvriendelijke interface om zelf gebruikers en rechten aan te maken
 • geen specifieke IT-kennis of externe IT-partner nodig voor beheersoftware
 • web based beheersysteem maakt informatie altijd en overal toegankelijk
 • automatische waarschuwingen voor snelle besluitvorming bij calamiteiten
 • maatwerk configuratie volgens interne veiligheidsprotocollen en evacuatieprocedures
 • bedrijfszeker systeem met diverse preventieve maatregelen tegen uitval of dataverlies
 • geen breekwerken voor databekabeling nodig, systeem kan ook draadloos functioneren
 • embedded controllers sparen kosten voor extra servers in verschillende vestigingen uit
 • automatische systeemcontroles voor snelle interventies bij eventuele hardware defecten

U kan de CareFull support dienst 24/7 bereiken. In onze SLA-onderhoudscontracten voorzien we zowel remote als on-site ondersteuning met erg snelle reactietijden. We houden zelfs reserve onderdelen van alle kritische componenten van de configuratie voorradig om snel tijdelijke of definitieve herstellingen uit te voeren.

Vraag gestuurd maatwerk

De CareFull technologie is specifiek ontworpen voor de zorgsector vanuit een probleemoplossend perspectief. Niet de technologie op zich, maar wel de meerwaarde voor de eindgebruiker staat daarbij centraal. Via maatwerk configuratie creëren we tijd- en kostenbesparende oplossingen voor de zorginstellingen én verhoogde zorgkwaliteit en zorgcomfort voor patiënten of bewoners.

Het technische kantje

Hoe ons intelligente AT-platform en beheersysteem voor de zorgsector precies werkt? Dat leggen we met plezier uit tijdens een persoonlijk gesprek met jezelf en/of je IT- of facilitair verantwoordelijke. In grote lijnen kunnen we deze informatie wel reeds meegeven:

 • open architectuur voor integratie met systemen van diverse leveranciers
 • systeem met bekabeling, draadloze netwerktoepassing of een combinatie
 • centrale database geïnstalleerd op een RAID 1 server met VM Ware technologie en Windows server
 • AT-platform, web based beheersoftware en VoIP-toestellen op IP-netwerk
 • Alphanet antennes, sensoren en remote controllers op R5485-bus systeem
 • embedded controllers in gekoelde elektriciteitskast met remote IP-connectie

De meerwaarde voor jouw zorginstelling?

Om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met de CareFull technologie in jouw zorgbedrijf, volstaat het om een berichtje na te laten. Zo kunnen we een afspraak inplannen voor een vrijblijvend kennismakend gesprek en al je vragen in detail beantwoorden.

Contacteer ons