Een bedrijfszeker alarmsysteem voor ziekenhuizen of zorginstellingen

Van paniekknop tot alarm escalatiebeheer

Het CareFull AT-platform is uitermate geschikt om een alarmsysteem voor ziekenhuizen of zorginstellingen te integreren. De gelaagde opbouw van het systeem en het draadloze mesh netwerk bieden immers ultieme bedrijfszekerheid. Een van de belangrijkste criteria voor alarmsoftware in de zorgsector. Je kan verpleegoproepen en technische alarmen bovendien centraal beheren en via afzonderlijke procedures escaleren naar de betrokken diensten.

Personenalarm en technische alarmen in 1 systeem

Personenalarm en verpleegoproepen

Patiënten en bewoners kunnen met 1 druk op de knop assistentie vragen. Dat kan via de klassieke paniekknop, de drukknop op de polszender, de bedside terminal of het trekkoord in de kamer.

Sensoren in de kamer verzamelen data over de gedragingen van de patiënt (langer slapen of minder frequente toiletbezoeken bv) om proactieve zorg mogelijk te maken.

Verpleegoproepen kunnen weergegeven worden op verschillende dragers zoals de PC in de centrale verpleegpost, smartphones, het dichtstbijzijnde DECT-toestel of een extern contactcentrum.

Alle oproepen, interventies en responstijden worden overzichtelijk bijgehouden in de centrale beheersoftware om real-time en historische rapportering mogelijk te maken.

Technische alarmen en gebouwenbeheer

We kunnen niet alleen persoonlijke alarmen, maar ook technische alarmen voor het gebouw aan de centrale alarmsoftware koppelen. Bij een defecte lift of slagboom kan het systeem automatisch een melding naar de technische dienst versturen. Of ontvang je graag een melding telkens een bepaalde deur geopend wordt?

Ook branddetectiesystemen kunnen we met het AT-platform en toegangscontrole connecteren. Zo kan je snel schakelen om het gebouw te evacueren en de hulpdiensten de nodige toegang te verlenen. Door verschillende deuren in het gebouw gecompartimenteerd te openen en te sluiten of vanop afstand de slagboom van de parking aan te sturen bijvoorbeeld.

Opvolging en escalatiebeheer

Via de centrale beheersoftware kan je alle alarmmeldingen opvolgen en randinformatie raadplegen. Waar bevindt de betrokken patiënt zich in het gebouw? Wanneer werd de oproep verstuurd en afgehandeld? Wat is de gemiddelde responstijd? Je hebt alle informatie en KPI’s binnen handbereik. De historische rapporten geven je ook alle nodige cijfers voor interne procesoptimalisatie en kwaliteitsmanagement.

Ook het alarm doormeldsysteem en escalatiebeheer is op maat aanpasbaar. Je bepaalt zelf welke meldingen naar wie verstuurd moeten worden indien een oproep niet tijdig wordt afgevinkt.

Getest en goedgekeurd

De configuratie van een centraal alarmsysteem voor ziekenhuizen of zorginstellingen gebeurt steeds op maat en conform de interne protocollen en veiligheidsprocedures. Uitgebreide testing is voorzien en je kan ook altijd op onze 24/7 support service rekenen.

Tijd voor actie?

Graag wat meer uitleg over dit centraal alarmsysteem voor ziekenhuizen en zorginstellingen? Op eenvoudig verzoek komen we vrijblijvend langs om de nodige toelichtingen en referenties te verschaffen.

Contacteer ons